Har du tanker om å skade deg selv? Selvmordstanker? Bekymret for noen?

Chatten vårer til for deg som trenger noen å snakke med. Hos oss er alle velkomne; om du skader deg selv, har selvmordstanker eller er bekymret for noen du er glad i.

Vi er til for alle, uansett hvor gammel du er eller hvor du bor.

Hva kan du forvente hos oss?

Hos oss vil du få snakke med noen som har egen erfaringsom bruker eller pårørende.

Vi har taushetsplikt og du kan være anonym hvis du ønsker det.

Tid er viktig for oss i møte med deg. Hos oss får alle minimum 90 minutter samtaletid, og det finnes ingen øvre tidsgrense. Vi lytter til deg så lenge du trenger det.

Trygghet – Hos oss kan du få oppfølging av de samme frivillige (maks 3 frivillige), så lenge disse er på vakt den dagen. Dette er for å gjøre det enklere for deg sånn at du raskt kan fortsette der dere avsluttet forrige samtale, uten at du trenger å fortelle hele din historie først.

Du kan bruke vår tjeneste så lenge og så ofte du vil. Tilbudet er gratis.

Chat-samtale kan også bookes på forhånd! Send oss en sms til 955 20848 i tidsrommet kl.10.00 –15.00 eller kl. 20.00 –23.00 (søndag – torsdag). Du får time på dagen, hvis det er ledig.

Har denne chatten hjulpet deg gjennom noe vanskelig?

Dine tilbakemeldinger kan hjelpe oss med å vite hva vi gjør bra og hva som kan bli bedre. Vil du hjelpe oss med dette? 

LFSS startet opp chatten i 2016. Siden da har antallet som kontakter oss økt for hvert år. I samarbeid med Nord Universitet ønsker vi å hente inn erfaringer fra deg som bruker chat som hjelp når ting er vanskelig. Ved å dele din erfaring kan du bidra til at flere benytter seg av tjenesten og kan få bedre hjelp.  

Interessert? Les mer om prosjektet her! 

LFSS STENGT FRA 20.DESEMBER 2022

LFSS er en brukerorganisasjon med formål å hjelpe de som skader seg selv, har selvmordstanker og de pårørende. 2023 endrer man regelverket for tilskuddsordningen som LFSS tidligere har fått midler i fra. Organisasjonens formål og mandat er:

  • Tilby lavterskeltilbud med likepersoner via chat, telefon, video og personlig oppmøte
  • Forskning

Disse målene faller nå utenfor denne tilskuddsordningen. Det betyr store endringer for oss. Vi ønsker ikke å tilpasse oss et formål som er i strid med egen organisasjon.

Konsekvensen av dette blir at vi fra 20.desember legger ned alle våre hjelpetilbud som er chat, telefon, personlig oppmøte og video bemannet av likepersoner.